sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Itsetehdyt rosetit


Olen pitkään ihaillut rosetteja, joten päätin kokeilla niiden tekoa. Rosettien tekemiseen on olemassa stansseja ja muita työkaluja, mutta näiden rosettien tekemiseen ei ole käytetty kalliita välineitä. Näihin löytyy tarvikkeet jokaiselta askartelijalta.

1. Aloita hatarin taittelu jommastakummasta päästä. Taitoksen leveys vaikuttaa luonnollisesti kuvion tiheyteen. Tee taitos ja käännä suikale ylösalaisin. Tee uusi taitos ja käännä paperi taas toiselle puolelle seuraavaa taitosta varten. Jatka näin, puolelta toiselle taittaen, paperin loppuun saakka. Tarkista aina välillä, että taitokset menevät suoraan ja että ne ovat suunnilleen edellisten kokoisia.


2. Yhdistä suikaleiden päät 2-puoleisella teipillä. Joudut todennäköisesti leikkaamaan jommasta kummasta päästä pienen palan pois, jotta haitarin muoto rytmittyy oikein.


3. Viimeistele rosetit haluamallasi tavalla. Voit käyttää esimerkiksi kuviosaksia tehdäksesi reunoista erilaisia. Isompaan rosettiin on käytetty 20 cm x 2,5 cm kokoinen paperisuikale. Pienemmän mitat ovat 16 cm x 1,5 cm. Mitä pienemmän rosetin teet sen vaikeampaa sen taittelu on. Rosetti pysyy hyvin kasassa, kun sen painaa 2-puoleista teippiä vasten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti