keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Onnittelukortteja ääriviivatarroista


Sinellin tämän kertainen design team -paketti piti sisällään kimallejauhetta valkoisena ja roosanaakryylitimantteja, äriviivatarroja; onnea ja perhoset2-puolisen liimakalvon, basic-korttipohjia -ja kartonkeja, kuultopapereita ja erilaisia nauhoja.

Paketin värimaailma oli fuksia-valkoinen ja se sopi minulle vallan mainiosti. Rakastan kyseistä väriyhdistelmää. Setti oli muutenkin kokonaisuudessaan selkeä ja toisiaan tukeva. Ei tarvinut kauaa miettiä mitä lähtisi tekemään..


Tässä neliökorttipohjassa käytin ääriivatarroja sabluunana. Ääriviivatarra on asetettu valkoiselle basic-kartongille ja tupsutettu Brilliance: pearlescent crimson -leimasinmusteella. Klikkaa tästä katsoaksi tarkemmat ohjeet ääriviivatarrojen käytöstä sabluunana. Tekniikka on hyvin helppo! Viimeistelin perhoset kiinnittämällä keskiosaan pienen palan liimakalvoa, jonka olin leikannut valmiiksi sopivan kokoiseksi ja muotoiseksi, ja kaadoin päälle roosan-väristä kimallejauhetta. Onnea-tekstin viimeistelin akryylitimanteilla. Taustalla upeaa kuultopaperia.

Mihin tahansa kimallejauhetta käyttääkin kannattaa työn pohjalle asettaa esimerkiksi A4-kokoinen paperi, johon on tehty valmiiksi taitos. Näin ollen kimallejauhen annostelua ei tarvitse stressata vaan sitä voi käyttää runsaastikkin, koska ylimääräisen jauheen pystyy kaatmaan heposti takaisin purkkiin. Noissa kimallejauheissa oli eräänlainen sirotin, mutta itse otin sen kokonaan pois, jotta ylimääräisen kimalteen sai helpommin talteen.

Valkoinen kimallejauhe on päässy näyttävään rooliin tässä kortissa! Leikkasin ensin valkoisesta kartongista korttipohjaa hieman pienemmän palan. Sen jälkeen leikkasin palan kuultopaperia, joka peittää hieman yli puolet valkoisesta kartongista. Tein kartonkiin lyijykynällä pienen merkinnän mihin kuultopaperin raja loppuu. Mittasin jäljelle jäävään osaan liimakalvoa ja kiinnitin sen. Kiinnittäessä ei kannata heti poistaa koko suojakalvoa vaan irrottaa sitä pikku hiljaa. Näin ollen sen saa helpommin suoraan.

Liimakalvon ollessa paikallaan kaadoin päälle valkoista kimallejauhetta ja kiinnitin kuultopaperin paikalleen. Leikkasin sopivan pituisen palan nauhaa ja kiinnitin sen valkoisen kartongin takapuolelle pienillä liimakalvon paloilla. Kiinnitin osion korttipohjaan. Pohjan ollessa valmis valitsin vielä kaksi perhostarraa ja ja kiinnitin ne kuultopaperiin ja leikkasin ääriämyöten irti. Laitoin taustalle tarrapaloja ja kiinnitin pohjaan.


Viimeisessä kortissa olen taas käyttänyt ääriviivatarrojan ensimmäisen kortin tavoin. Klikkaa tästä nähdäksesi tarkemmat ohjeet. Valitsin arkista hieman muita pienemmän perhosen ja onnea-sanan kaveriksi. Kehystin molemmat valkoisella ja fuksian värisellä kartongilla. Täytyy muuten sanoa, että nuo Sinellin perhostarrat sopii tosi hyvin sabluuna käyttöön. Ne tuntuu tukevimmilta kuin useammat käyttämäni ääriviivatarrat. Näin ollen yhtä perhosta pystyy käyttämään pidempään ilman, että se repeää.

Kuultopaperin taustalle laitoin valkoista kartonkia. Näin se on omasta mielestäni jotenkin fressimmän näköinen (vertaa ensimmäiseen korttiin, jossa kuultopaperi on laitettu suoraan korttipohjaan). Kulmat viimeistelty akryylitimanteilla.

Mukavaa ja rentouttavaa juhannusta kaikille!

2 kommenttia:

 1. Wautsi, miten värikylläisiä, upeita kortteja =)
  En olekaan törmännyt ääriviivatarrojen käyttöön sabluunana ennen, täytyypi pistää vinkki korvan taakse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkasevasta palautteesta :)! Joo en oo ittekkää viel törmänny muualla tohon tekniikkaan lukuunottamatta englanninkielistä askartelukirjaa josta sen aikoinaan bongasin. Kätevä tekniikka, ja helppo!

   Poista