lauantai 14. heinäkuuta 2018


Kylläpä tölkkipurkista on moneksi! Näin tämän ihanan tölkkiaskartelu ohjeen vuosia sitten Hempukan Hömpötykset -blogissa ja ihastuin ideaan oitis. Ideana on siis tuunata tölkki, esimerkiksi persikkapurkki, oman mielen mukaan ja vain taivas on rajana, ja toki purkin koko, sen suhteen mitä tölkkiin haluaa laittaa sisälle - taatusti erilainen lahjaidea. Ajatus jäi kytemään. Laitoinkin tilaisuuden tullen käytetyn tölkin sivuun ja nyt sain sitten inspiraation itse toteutukseen...

Minun purkit saivat tyylilleni uskollisena asukseen vintage-tyylisen lookin. Etummaisessa tölkissä totta tosiaan onkin historian havinaa. Purkki on päällystetty 1930-luvun lehtileikkeillä, jotka löytyivät vanhojen kirjojen välistä, joita hamstrasin yhdestä Facebookin kirppariryhmästä. Nuo vanhat kirjat olivat jo itsessään minulle aarre, mutta lehtileikkeet kruunasivat kaiken (yhdessä leikkeleessä oli Tampereen rautateiden aikataulut syntymäpäivältäni, 31. maaliskuuta, mutta tosiaan 30-luvulta).


Tölkkiaskartelua varten purkki avataan pohjasta, jotta kansimekanismi säilyy. Tölkki pestään käytön jälkeen ja etiketti poistetaan. Sisälle voi laittaa esimerkiksi karkkia tai teetä, jonka jälkeen purkki suljetaan vahvemmalla, esimerkiksi muropaketin kartongilla.

Purkin pohjasta saa viimeistelymmän leimailemalla. Nämä kyseiset tölkit olivat syntymäpäivämuistamisia, joten käytin teeman mukaisia teksti-leimasimia, jotka istuivat tuohon mielestäni enemmän kuin hyvin. Kantta koristeli paperikukkaset ja kukka-stanssilla muotoonleikattu paperi, samaa jota käytin purkin kyljessäkin.


Innostuitko tölkkiaskartelusta? Katso Hempukan Hömpötykset -blogista tarkempi ohje näiden ihanien purkkien tekoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti